Be At It Therapie Apeldoorn
Eigenwijs zijn is zeer positief

Werkwijze van Be At It Therapie Apeldoorn

Gesprekken
Erkenning van jou met jouw eigen verhaal. Erkenning van dat wat er is, wat dat dan ook is.
Daar naar luisteren is voor mij belangrijk. Vaak krijg je in een gesprek met vrienden of familie te horen; ”oh, dat ken ik, dat heb ik ook” of ”ik ken iemand en die heeft het veel erger” of ”kop op joh, het is altijd overal wel wat”, of ”nou dan moet jij dit en dat doen en dan komt het allemaal goed”. Ze bedoelen het goed, maar het kan soms niet zijn wat je nodig hebt.
Ik luister naar je en help je zonder oordeel en zonder commentaar.

Samen staan we met aandacht stil bij kwesties waar je je zorgen over maakt, verkennen we emoties die je dwarszitten, en kun je jouw hart luchten over pijnlijke ervaringen. Hierdoor krijg je zicht op nieuwe perspectieven, ga je zelfbewuster in het leven staan en krijg je weer ruimte en energie om te genieten.

Vaak blijkt dat, door samen te kijken naar de rode draad in jouw leven, je tot verrassende ontdekkingen en inzichten komt die helend werken. Het zijn vaak je eigen onbewuste patronen die je in de weg gaan zitten. Je kunt dan niet meer bij je 'eigen wijsheid'. Ik breng je graag weer bij je eigen wijsheid.

Creatief
Soms kun je geen woorden geven aan wat je bezighoudt en dan is een creatieve uitingsvorm een krachtig alternatief. Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden kunnen. Daarmee is creatief werken een krachtige therapievorm. Het kan ook ondersteunend ingezet worden bij de gesprekken.

Het meeste werk ik met tekeningen met potlood, kleurpotlood, krijt, pastel en houtskool. Ook schilderen met aquarelverf of acryl behoort tot de mogelijkheden.